Siem reap 2
Door: b&m
Blijf op de hoogte en volg B & M
02 Maart 2015 | Cambodja, Khett Siem Reab
De laatste dag in Siem Reap gaan we met de fiets naar het tonle sap meer. We hadden het plan opgevat om onderweg te ontbijten, maar je fietst binnen 5 minuten al door het boerenland van Cambodja en restaurants zijn daar nagenoeg niet te vinden. Plots ziet maarten 2 tafeltjes met ketchupfles en trapt op de rem (spreekwoordelijk, de fiets heeft natuurlijk de remmen gewoon aan het stuur). We gaan zitten en wachten af. Wat ons opvalt is dat er behalve die 2 tafeltjes oon nog een 25 stoelen staan opgesteld, allemaal richting 3 tv's. Oeps, we zijn gaan zitten in een cambodjaanse bioscoop, in de ochtend, in de verwachting een ontbijtje te kunnen bestellen. Dan wordt door het meisje wat er zit een telefoon gebracht, waarbij aan de andere kant iemand in het engels vraagt: what do you want? We zeggen ontbijt, hij zegt wat? Wij zeggen doe maar gebakken rijst, hij ok. WAt wil je drinken? wij zeggen niks. En we geven de telefoon terug. Dan verdwijnt het meisje naar de "keuken" en komt later terug met thee. Ok, is goed. En na enige tijd ook met een gigantisch bord met gebakken rijst met vlees. Dit is echt apart. We kunnen zelfs onder het ontbijt genieten van een stuk van de film garfield. Dan fietsen we verder en we zien de boten waarmee je naar het meer kan varen. Navraag leert ons dat een bootje huren met zo weinig 20 dollar per persoon kost. Dat vinden we teveel en kijken nog even naar de boten. Helaas zijn hier ook veel bedelende kinderen die van de toeristen snoep krijgen. Het snoep bewaren ze in een tas en die zit al heel vol. Ondertussen zie je kinderen de hele tijd snoep eten. Ook geeft een man geld aan de kinderen die hem bijna aanvallen.